Online tool stimuleert beweegbeleid binnen kinderopvang

0
184

Als kinderopvangorganisatie kun je het beweeggedrag en daarmee de ontwikkeling van kinderen bevorderen. Daarom is vanuit Kenniscentrum Sport & Bewegen de online tool ‘Beweegbeleid kinderopvang’ ontwikkeld. De tool helpt organisaties een duidelijke visie op bewegen te ontwikkelen.

Door vroeg te investeren in bewegen, leg je de basis voor een gezond en actief leven. Daar kan een kinderopvangorganisatie hét verschil maken.  Een uitgekiend beweegbeleid draagt bij aan een goede motorische, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling.

Online tool

Maar hoe pak je dat aan? En hoe enthousiasmeer je vervolgens collega’s om hiermee aan de slag te gaan? De online tool ‘Beweegbeleid kinderopvang’ is ontwikkeld om op dit soort vragen een antwoord te geven en de praktijk verder te helpen. De tool helpt een organisatie een duidelijke visie op bewegen te ontwikkelen. Plus om die visie concreet in doelen en activiteiten uit te werken. Zo creëer je structureel samenhang in de activiteiten en is het voor medewerkers duidelijk hoe de organisatie te werk gaat. Daarnaast helpt zo’n beweegbeleid jouw organisatie in de profilering naar ouders en samenwerkingspartners.

Meer weten?

Bezoek de productpagina Beweegbeleid kinderopvang en benut de kansen binnen jouw organisatie.

Bron: kenniscentrumsportenbewegen.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here