Als kinderopvangorganisatie kun je het beweeggedrag en daarmee de ontwikkeling van kinderen bevorderen. Daarom is vanuit Kenniscentrum Sport & Bewegen de online tool ‘Beweegbeleid kinderopvang’ ontwikkeld. De tool helpt organisaties een duidelijke visie op bewegen te ontwikkelen.

Door vroeg te investeren in bewegen, leg je de basis voor een gezond en actief leven. Daar kan een kinderopvangorganisatie hét verschil maken.  Een uitgekiend beweegbeleid draagt bij aan een goede motorische, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling.

Online tool

Maar hoe pak je dat aan? En hoe enthousiasmeer je vervolgens collega’s om hiermee aan de slag te gaan? De online tool ‘Beweegbeleid kinderopvang’ is ontwikkeld om op dit soort vragen een antwoord te geven en de praktijk verder te helpen. De tool helpt een organisatie een duidelijke visie op bewegen te ontwikkelen. Plus om die visie concreet in doelen en activiteiten uit te werken. Zo creëer je structureel samenhang in de activiteiten en is het voor medewerkers duidelijk hoe de organisatie te werk gaat. Daarnaast helpt zo’n beweegbeleid jouw organisatie in de profilering naar ouders en samenwerkingspartners.

Meer weten?

Bezoek de productpagina Beweegbeleid kinderopvang en benut de kansen binnen jouw organisatie.

Bron: kenniscentrumsportenbewegen.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan