Ontwikkelingsgerichte zorg tijdens de eerste levensjaren – VROEG-lezing door prof. dr. Hugo Heymans

0
879

Prof. dr. Hugo Heymans verzorgt op donderdag 28 maart de vierde editie van de VROEG-lezing. Centraal staan actuele inzichten in de zorg aan kinderen met een lichamelijke aandoening of chronische ziekte. De lezing vindt plaats in een sfeervolle houtzaagmolen in hartje Utrecht, met na afloop een informeel netwerkdiner met spreker en deelnemers.

Tijdens de kindertijd ontwikkelt een kind alle aspecten die een mens in zijn leven nodig heeft. Dit geldt ook voor kinderen die op jonge leeftijd te maken hebben met een ziekte of aandoening waardoor hun ontwikkeling kan stagneren. Het zorgveld – van kinderopvang tot consultatiebureau en van psycholoog tot fysiotherapeut – moet alles uit de kast halen om de ontwikkeling van deze kinderen op een adequate manier te stimuleren en vlot te trekken.

Het belang hiervan is juist door de verbetering van behandelmethodes enorm toegenomen. Ruim 90% van de kinderen met een aandoening of chronische ziekte, die dertig jaar geleden nog op jonge leeftijd zouden komen te overlijden, bereiken tegenwoordig de volwassen leeftijd. Een geweldig resultaat. Tegelijkertijd heeft het opgroeien met een ziekte of aandoening grote gevolgen voor de lichamelijke, psychische, emotionele  en maatschappelijke ontwikkeling. Dit stelt ons voor nieuwe uitdagingen op het gebied van behandeling en begeleiding, met name gedurende de eerste levensjaren. Sleutelwoord is ontwikkelingsgerichte zorg.

In zijn lezing biedt Hugo Heymans, puttend vanuit een rijke ervaring op het gebied van onderzoek en behandeling, inzicht in de vele mogelijkheden van ontwikkelingsgerichte zorg en begeleiding. Ook krijgen deelnemers ruim gelegenheid om hun vragen en dilemma’s voor te leggen. Niet alleen tijdens de lezing, maar ook gedurende het informele netwerkdiner direct na afloop.

Tijden en locatie

De lezing vindt plaats in de sfeervolle Houtzagerijmolen De Ster in hartje Utrecht. De ontvangst is vanaf 15.30 uur. Van 16.00 – 18.00 uur vindt de lezing plaats, waarbij het laatste half uur is gereserveerd voor het stellen van vragen en discussie. Vervolgens schuiven de deelnemers aan voor een informeel diner

Aanmelden

De deelnameprijs bedraagt, inclusief diner en alle consumpties, € 99,50 (excl. BTW). Voor abonnees op Vakblad Vroeg, ook nieuwe, is de prijs € 89,50.

Opgeven kan via het deelnameformulier, klik hier.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here