In het populaire programma Zin in Zappelin (AVROTROS) leren de jonge kijkers nu ook op speelse wijze gebarentaal. Dit doen ze door mee te dansen met de videoclips. Daarnaast worden de videoclips van presentatrice Fenna Ramos en de bekende Zappelin-figuren voortaan voorzien van een gebarentolk. Zo kunnen de kinderen die doof of slechthorend zijn ook meegenieten van de vrolijke liedjes.  

Foto: AVROTROS/NPO Zappelin.

Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin: “NPO Zappelin wil dove, slechthorende en horende kinderen met elkaar verbinden. En dat kan als je elkaar beter begrijpt; elkaar letterlijk kunt verstaan, in dit geval met gebarentaal. In Zin in Zappelin leren kinderen spelenderwijs gebarentaal als ze meedansen met de videoclips van Zin in Zappelin. Al dansend leren kleuters zo de dag van de week aan te geven met een gebaar. Op die manier creëren we begrip voor kinderen die doof of slechthorend zijn, vanaf peuters en kleuters op NPO Zappelin tot aan oudere kinderen op NPO Zapp.”

Signdancing

Ook vertolkt muziektolk Robin Frings op NPO Zappelin extra en het YouTube-kanaal van NPO Zappelin sinds kort de liedjes uit Zin in Zappelin door middel van signdancing: het uitbeelden van liedjes met dans, beweging en emotie. Hoe dat werkt is te zien in de onderstaande video:

Spelenderwijs leren

Het kleurrijke kinderprogramma Zin in Zappelin is populair onder drie- tot en met zesjarigen en hun meekijkende ouders of verzorgers. Elke schooldag stemmen zij af op NPO Zappelin waar zij presentatrice Fenna Ramos zien dansen, zingen, knutselen, voorlezen en spelletjes zien doen. Het doel van Zin in Zappelin is om aan te sluiten bij de belevingswereld van peuters en kleuters door ze visueel uit te dagen, hun woordenschat te vergroten, te stimuleren om hun fantasie te ontwikkelen en hen te prikkelen nieuwsgierig te zijn.

AdvertentieVroeg-congres artikel

Kijken

Zin in Zappelin is er elke schooldag rond de klok van 07.05 uur en 12.00 uur op NPO Zappelin bij AVROTROS. De liedjes met gebarentolk zijn te zien op het themakanaal NPO Zappelin extra, het YouTube-kanaal van NPO Zappelin en via de gratis Zappelin-app. 

Zie ook:

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieVroeglezing - artikel

"*" geeft vereiste velden aan