Juist de taal is zo belangrijk in de hulp aan ouders en kinderen. Hoe maken we de barrières die tussen hen in staan bespreekbaar? En belangrijker, wat is er vervolgens nodig om ze op te ruimen? Daarover gaat dit webinar met Paulien Kuipers.

Wat zeggen ouders en kind tegen elkaar wanneer ze elkaar uit het oog verliezen? Niet alle woorden en zinnen dragen daaraan bij. Woorden die voortkomen uit het perspectief op verbinding doen dat wel. Paulien Kuipers geeft in dit webinar een inkijkje in de manier waarop je als professional kunt bijdragen aan het positief en veilig verbinden van ouders met hun jonge kind. Dit doet zij aan de hand van vele voorbeelden.

Datum: 7 oktober van 9.00-10.30 uur
Deelnameprijs: 29,95
Organisatie: IMH Nederland en Vakblad Vroeg

Advertentie

Ja, ik doe mee aan dit webinar >>

Paulien werkte na haar studie Orthopedagogie / kinderpsychologie vele jaren in instellingen voor jeugdhulpverlening. In 2011 richtte zij Stichting Kinderleven op om de focus te leggen op het helpen verbeteren van de relatie tussen ouders en hun jonge kind. Onder haar directeurschap ontwikkelde het Kinderleven Behandelcentrum kwalitatief hoogstaande hulpverleningsmethodieken die getoetst werden door TNO.

Momenteel is ze directeur van het Kinderleven Kennis- en Opleidingscentrum en is ze nog nauw bij het Behandelcentrum betrokken. Paulien is auteur van het boek ‘Eerste hulp bij hechting’. Ze geeft lezingen en cursussen door het hele land. 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Advertentie
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan