Veel multivitamines bevatten te weinig vitamine D

0
177

Veel multivitamines voor peuters zijn niet afgestemd op hun behoefte, bleek recentelijk uit onderzoek van de Consumentenbond. Meer dan de helft van het aanbod bevat te weinig vitamine D en een aantal producten bevat een te hoge dosis vitamine A of foliumzuur.

Peuters en kleuters hebben extra vitamine D nodig voor de groei van hun botten”, aldus voedingsdeskundige Suzan Tuinier. “Zij halen niet voldoende vitamine D uit zonlicht en voeding. Vandaar dat het tot hun vierde jaar raadzaam is een supplement van 10 microgram vitamine D te geven.”

‘Als een kind gezond eet, krijgt het alle
essentiële voedingsstoffen binnen’

Aandacht verdient het feit dat de hoeveelheid vitamine D in sommige multivitamines lager is dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dit komt volgens Tuiner omdat wordt aangenomen dat de meeste kinderen al extra vitamine D binnenkrijgen via druppels of tabletjes. Zij wijst erop dat jonge kinderen voor de vitamine D geen multivitamine nodig hebben als een kind deze al via druppels of tabletten inneemt.

Wel zitten er in multivitamines zitten meer vitamines dan alleen vitamine D. Maar als een kind gezond eet, krijgt het alle essentiële voedingsstoffen binnen. “Dan is in principe geen multivitamine nodig.”

Tien vragen over vitamines

Lees verder op NU.nl: Tien vragen over vitamines aan voedingsdeskundige Suzan Tuinier >>

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here