Beslisboom voor al dan niet thuislaten van verkouden kinderen

0
561
spelende kinderen op een locatie voor kinderopvang

Kinderen tussen 0 en 6 jaar met een snotneus mogen onder bepaalde voorwaarden naar de kinderopvang. In samenwerking met AJN Jeugdartsen Nederland heeft BOink hiervoor een vragenlijst en beslisboom ontwikkeld. Medewerkers in de kinderopvang en leerkrachten van het basisonderwijs kunnen deze gebruiken om te bepalen of een kind met een neusverkoudheid wel of niet naar de kinderopvang / school kan komen.

Het RIVM heeft op 17 juni 2020 de richtlijnen omtrent verkouden kinderen en kinderopvang/school vernieuwd. Nieuw is dat kinderen van 0 tot 6 jaar die een neusverkoudheid hebben onder bepaalde voorwaarden naar de kinderopvang (kinderdagverblijf, bso, peuteropvang, gastouderopvang) en/of school mogen. In de praktijk blijkt het soms lastig te bepalen of een kind aan de gestelde voorwaarden voldoet. De vragenlijst en beslisboom van AJN Jeugdartsen Nederland en BOinK maakt dat eenvoudiger.

Er is een vragenlijst en beslisboom voor kinderen van 0 – 6 en de vragenlijst en beslisboom voor kinderen van 6 – 12 jaar. De beslisboom is een grafische weergave van de vragenlijst. Inhoudelijk zijn de vragenlijst en beslisboom gelijk.

De beslisboom wordt inmiddels op grote schaal in de kinderopvang en het basisonderwijs gebruikt, maar ook daarbuiten: GGD’en en jeugdgezondheidszorg (JGZ)-artsen pakken de beslisboom erbij bij het beantwoorden van vragen van ouders en kinderopvangorganisaties. Inmiddels is de beslisboom al tienduizenden keren gebruikt.

Lees verder op de website van BOinK >

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here