Coronaprotocol gewijzigd voor ouders en jonge kinderen

0
1079
spelende kinderen op een locatie voor kinderopvang

Ouders en kinderen die terugkomen uit een land met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, worden dringend geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te blijven. Kinderen tot 4 jaar dienen samen met hun ouders in thuisquarantaine te blijven.

Het protocol kinderopvang is aangepast naar aanleiding van de nieuwe quarantainerichtlijn van het kabinet, meldtkinderopvangtotaal.nl. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar mogen wel naar school en kinderopvang (waarover ook gastouderopvang), tenzij zij corona-gerelateerde klachten hebben of een huisgenoot met koorts en/of benauwdheid. Voor kinderen tot 4 jaar geldt dat zij tijdens hun quarantaineperiode niet naar de kinderdagopvang of gastouderopvang mogen. Dit is een voorzorgsmaatregel, vanwege het frequente en intensieve contact (verzorging, voeding, knuffelen) dat kinderen in deze leeftijdscategorie hebben met de pedagogisch medewerkers en gastouders.

Bekijk het nieuwe protocol kinderopvang (versie 12 augustus 2020) >>

Bekijk het protocol bron- en contactonderzoek COVID-19 van het RIVM >>

Bron: kinderopvangtotaal.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here