Uitwisselingsproject in de kinderopvang stimuleert leren van elkaar

0
186

Nieuwsgierig naar een andere kinderopvangorganisatie? Meelopen met een collega-professional en van elkaar leren? Dat kan met het hbo-uitwisselingsproject Traineeprogramma Cross-over van Fontys Pedagogiek en Kennisnetwerk SJS.

Het Traineeprogramma Cross-over koppelt twee hbo-geschoolde professionals die met kinderen werken aan elkaar. Twee dagdelen per maand lopen zij met elkaar mee op de werkvloer, zes maanden lang. Ze leren elkaars werk kennen in de dagelijkse praktijk, wisselen ervaringen uit en geven elkaar feedback. ‘Door het met elkaar meelopen en de intervisie krijg je inzicht in elkaars werk en werkprocessen, én begrip voor elkaars professie. Je ontdekt overeenkomsten, verschillen en prikkelt je stil te staan bij waarom je je werk doet, zoals je het doet’, meldt Fontys.

Intervisie

De koppels krijgen iedere maand samen begeleide intervisie. Deze is niet vrijblijvend, maar onderdeel van de training. De intervisiesbijeenkomsten, in totaal vijf stuks, duren 2½ uur en vinden plaats bij Fontys Hogeschool Pedagogiek in Tilburg. Het traineeprogramma Cross-over loopt van september 2019 tot en met februari 2020.

Meer weten?

De startdatum is 16 september 2019 en de deelnemers betalen een eenmalige symbolische bijdrage van 150 euro per persoon. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here