Dagelijks sterven er kinderen in Nederland tijdens de zwangerschap of rond de geboorte. Plotsklaps staat de ouders voor veel keuzes. Sinds kort is er een uitvaartonderneming die hen ondersteunt bij het regelen van de begrafenis of crematie.

Dat melden RTL Nieuws en nationalezorggids.nl. Drie vriendinnen Houvast Uitvaartzorg opgericht voor ouders die hun baby tijdens de zwangerschap of net erna hebben verloren. Mireille, Lotte en Gertie verloren alle drie een kindje tijdens de zwangerschap of net na de bevalling. Ze zien dat ouders na het overlijden van hun kindje steeds beter ondersteund worden, maar dat er nog veel te verbeteren valt. Op RTL Nieuws vertellen zij over hun initiatief.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

Overvallen door keuzes

“Ouders worden nog te vaak overvallen door alle keuzes. Wil je begraven of cremeren? Wil je een geboortekaartje of een rouwkaartje? Dat zijn moeilijke beslissingen”, onderschrijft rouwdeskundige Jeanette Rietberg. Houvast Uitvaartzorg wil ouders ondersteunen bij alle mogelijke keuzes en er tegelijkertijd voor zorgen dat ze de tijd krijgen om afscheid te nemen van hun overleden kindje.

Bronnen: RTL Nieuws / Nationale Zorggids

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieVroeg-congres artikel

"*" geeft vereiste velden aan