Uitvaartzorg voor ouders die ongeboren kindje verliezen

0
974
uitvaartzorg voor baby´s

Dagelijks sterven er kinderen in Nederland tijdens de zwangerschap of rond de geboorte. Plotsklaps staat de ouders voor veel keuzes. Sinds kort is er een uitvaartonderneming die hen ondersteunt bij het regelen van de begrafenis of crematie.

Dat melden RTL Nieuws en nationalezorggids.nl. Drie vriendinnen Houvast Uitvaartzorg opgericht voor ouders die hun baby tijdens de zwangerschap of net erna hebben verloren. Mireille, Lotte en Gertie verloren alle drie een kindje tijdens de zwangerschap of net na de bevalling. Ze zien dat ouders na het overlijden van hun kindje steeds beter ondersteund worden, maar dat er nog veel te verbeteren valt. Op RTL Nieuws vertellen zij over hun initiatief.

Overvallen door keuzes

“Ouders worden nog te vaak overvallen door alle keuzes. Wil je begraven of cremeren? Wil je een geboortekaartje of een rouwkaartje? Dat zijn moeilijke beslissingen”, onderschrijft rouwdeskundige Jeanette Rietberg. Houvast Uitvaartzorg wil ouders ondersteunen bij alle mogelijke keuzes en er tegelijkertijd voor zorgen dat ze de tijd krijgen om afscheid te nemen van hun overleden kindje.

Bronnen: RTL Nieuws / Nationale Zorggids

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here