Sound Scout test op spelenderwijs gehoor van jonge kinderen

0
623

Naar piepjes luisteren bij een gehoortest is voor kinderen niet prettig. Daarom wil
Sound Scout dit op spelenderwijs gaan doen, speciaal voor kinderen die net naar school toe gaan. De reden daarvoor is dat gehoorproblemen op jonge leeftijd er voor kunnen zorgen dat de spraakontwikkeling achter blijft en het moeilijker is om iets te leren.

Sound Scout heeft een test ontwikkeld die het gemakkelijker moet maken om het gehoor van jonge kinderen te testen. In de Engelstalige app richt het kind zich op een verhaal. In het spel zitten geluiden waar ze op moeten reageren, zodat het verhaal verder gaat. Daarmee is gemakkelijk uit te zoeken of een kind de geluiden wel hoort.

Voordeel van dit concept is dat het kind niet eens door heeft dat het getest wordt, waardoor het zich daar ook niet op richt. Daarnaast kun je de test thuis uitvoeren, waar het kind zich veilig voelt. En omdat het een spel is, blijft het kind gemakkelijker geconcentreerd.

Het uiteindelijke rapport wordt naar je e-mail gestuurd, zodat je de resultaten direct beschikbaar zijn. Professionals in de gezondheidszorg kunnen de resultaten zien via het Sound Scouts Clinical Portal.

De app is beschikbaar voor iOS-tablets en Android-tablets

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here