In de Arabische versie van Sesamstraat zit een nieuw personage: Amira van 8. Ze houdt van basketbal en wetenschap en ze zit in een rolstoel. En in de Amerikaanse versie zit sinds een tijdje de autistische Julia. De makers van de serie vinden het belangrijk om zo te laten zien dat iedereen anders is.

NOS Jeugdjournaal besteedt aandacht aan de nieuwe karakters via een reportage op locatie bij De Kiem in Dordrecht. Hier zitten kinderen met een beperking of kinderen die lange tijd ziek zijn. Zij zien maar weinig kinderen zoals zichzelf in series, of in films. In de video hierboven vertellen de kinderen er meer over.

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan