Memorybox laat uitbehandelde ouder voortleven

0
284

Stichting Komma helpt uitbehandelde ouders gratis een blijvende herinnering na te laten aan hun kind. Dit gebeurt via een Komma, een memorybox met daarin een videoportret en drie wenskaarten met een persoonlijke boodschap. Het betreft een initiatief van de twee boers van Marc de Hond die zes maanden geleden aan kanker is overleden.

Jasmin de Hond, de moeder van Mark, kreeg in 1980 op 30-jarige leeftijd te horen dat ze zou komen te overlijden. Zij liet aan haar twee jonge kinderen Marc (3) en Michel (1) een geluidsbandje na. Op deze manier gaf ze haar kinderen een cadeau om haar aanwezigheid te kunnen blijven voelen.

Voor haar oudste zoon Marc herhaalde de geschiedenis zich 40 jaar later. Ook hij kreeg te horen dat hij zijn twee jonge kinderen Livia (3) en James (1) niet zou zien opgroeien. Marc besloot het geluidsbandje van zijn moeder een modernere twist te geven. Dit deed hij op verschillende manieren, onder meer door zich op beeld te laten interviewen over zijn leven en kaarten te schrijven voor speciale gelegenheden. Zo kreeg Marc de kans om voor Livia en James te proberen zijn gedachtes, herinneringen en aanwezigheid achter te laten.

Stichting Komma

Dit bracht zijn broers Michel en Brian op het idee om ter nagedachtenis van Jasmin en Marc een stichting in het leven te roepen. Er komt vaak al zo veel bij de primaire zorg van een uitbehandelde ouder kijken, dat het heel logisch is dat iets blijvends achterlaten voor de kinderen erbij inschiet. Precies daarmee helpt stichting ‘Komma’.

Een uitbehandelde moeder of vader met kinderen van basisschoolleeftijd of jonger bieden zij gratis de mogelijkheid iets vergelijkbaars voor hun kinderen achter te laten. Dat komt dan in een speciale Memorybox terecht: een Komma. Dit is een houten kistje met daarin een professioneel opgenomen portret en drie wenskaarten met een persoonlijke boodschap voor het kind. Dit portret staat ook op een beveiligde server van de stichting zodat nabestaanden deze altijd later kunnen opvragen. Het portret wordt door een professionele interviewer afgenomen en geschoten. Aangezien dit gratis gebeurt, zijn donaties van harte welkom.

Naar de site van Stichting Komma >

Stichting Komma – Laat ouders voortleven

Michel en Brina vertelden over hun initiatief bij Beau >> 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here