Relatie tussen allergieën, eczeem of astma ouders en die van kinderen

0
275
astma, hooikoorts en eczeem

Het aantal kinderen met allergieën neemt toe tot epidemische proporties. Er blijkt een directe relatie te bestaan met de ouderlijke geschiedenis met betrekking tot allergie, eczeem of astma. Dit blijkt uit een onderzoek van Generation R.

Nicolette de Jong onderzocht in het kader van Generation R de relatie tussen de invloed van allergieën in het verleden van de ouders van het kind met allergieën bij het kind op de leeftijd van 10 jaar. Bij ruim 5.400 10-jarigen werden allergieën gemeten met huidpriktesten en met behulp van vragenlijsten werd informatie verkregen over de geschiedenis van allergieën, eczeem en astma van ouders en hun kind.

Uit het onderzoek blijkt dat er een verband bestaat tussen een allergie, eczeem of astma bij de ouders en allergieën bij het kind op de leeftijd van 10 jaar. Daarnaast bleek eczeem op die leeftijd een sterke risicofactor voor de ontwikkeling van (de door de arts vastgestelde diagnose) inhalatie- en voedselallergie.

Klik hier om het artikel te lezen

Bron: bericht Generation R

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here