Recensie De papahandleiding’ door Bob de Raadt

‘Mijn eerste 1000 dagen als papa, inclusief ’n hoop toptips’ luidt de ondertitel van ‘De Papa Handleiding’.  Auteur Arnoleon/Arno Van de Velde neemt de lezer mee in het dagelijkse doen en laten van een papa, sprekend uit eigen ervaringen. Het accent ligt op wat hij zwaar vond en de mindere kanten van zijn vaderschap. Ook stipt hij een aantal taboes aan.

Opmerkelijk is dat hij schrijft over aspecten waar bijna nooit over gesproken wordt. Wat heeft hem verrast en wat heeft hem mateloos gestoord? Waar kwam soms het gevoel van ‘nutteloos zijn’ vandaan? Wat veranderde er en wat bleef gewoon hetzelfde?

Het is mede door de prachtige, hilarische cartoons van eigen hand een heerlijk relativerend boek. Geniet van zijn Vlaamse taal, over zijn ervaringen in de fase voorafgaand aan de zwangerschap, het zwanger worden, het samen zwanger-zijn, de roze wolk of toch niet, wijsheden rondom de bevalling en als de baby er is. Veel verschillende opvoedmomenten komen voorbij.                                          

Kortom: een geinig en ludiek boek. Vermakelijk door de scherpe cartoons en de bijbehorende teksten, wijze lessen en praktische tips. Van harte aanbevolen aan (aanstaande) vaders en andere belangstellenden. Kijk en geniet! En doe er jouw voordeel mee.

De Papa Handleiding >>

Bob de Raadt is freelance contextueel maatschappelijk werker, gastdocent bij de Erasmus MC Academie, boekenrecensent/blogger, vader en vadercoach, www.bobderaadt.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan