Op donderdag 11 mei 2023 vindt in Amsterdam het congres ‘Opvallende kinderen in de kinderopvang’ plaats. Allerlei aspecten om het signaleren en werken met opvallende jonge kinderen te vergemakkelijken komen aan bod. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor het meenemen van de ouders hierbij. Het congres is bedoeld voor iedereen die in of met de kinderopvang werkt. De organisatie is in handen van de Jonge Kind Academie van  ’t Kabouterhuis en Vakblad VROEG. Snelle inschrijvers profiteren van een aantrekkelijke early bird korting.

HET PROGRAMMA

DIRECT INSCHRIJVEN

Iedere professional binnen de kinderopvang, op een peuterspeelzaal of in een gastoudergezin heeft regelmatig te maken met een kind dat opvalt. Denk aan kinderen die heel stil of juist heel druk zijn of net op een andere manier reageren dan je verwacht. Professionals die werken met jonge kinderen spelen een onmisbare rol bij het signaleren, observeren, begrijpen en verduidelijken van opvallend gedrag. Daarbij hoort ook het bespreken van de observaties met ouders. Dit alles is van groot belang om de ontwikkeling van een kind in goede banen te leiden. Bovendien kunnen hiermee problemen op latere leeftijd worden voorkomen. Al deze aspecten komen gedurende de congresdag in een afwisselend programma aan bod.

Programma in vogelvlucht

Het congres kent een afwisselend programma en wordt verzorgd door deskundigen uit de praktijk. Naast drie plenaire sprekers in de ochtend zijn er in het middagprogramma vier deelsessies waarvan iedere deelnemer er twee kan volgen. De dag wordt vervolgens plenair afgesloten. Op de congreswebsite staat een toelichting op de verschillende programmaonderdelen, samen met informatie over de sprekers.

Plenair

Petra Holtkamp  – Heb oog voor omgeving en aanleg
Frederike Scheper – Stoornis of geen stoornis bij jonge kinderen?
Simone Dik – De meerwaarde van samen kijken

Deelsessies

Monique Thoonsen – Zintuiglijke prikkels beïnvloeden gedrag positief en negatief
Marrit Buruma – Autisme herkennen en begeleiden
Leonie Vreeke – Omgaan met verlegen en angstig gedrag
Tycho Dekkers –  Gedragsproblemen: wat kan je ermee?

AdvertentieCongres opvallende kinderen in de kinderopvang

Plenaire afsluiting

José Koster – Hoe bespreek je je zorgen met ouders?

Deelnamemogelijkheden

Het reguliere tarief bedraagt € 249 en voor abonnees op het VROEG-magazine € 199. Tot en met 15 februari geldt een aantrekkelijke early bird korting van resp. € 219 en € 169. Bij inschrijving met vier personen tegelijk, hoeft slechts voor drie personen (regulier tarief) te worden betaald. Alle tarieven zijn excl. 21% BTW.

Inschrijven >>

Meer weten?

Op onze congreswebsite staat alle informatie over het congres en de organisatoren overzichtelijke op een rij. Het adres is:

www.congres-kinderopvang.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan