Oproep: doe mee aan VVE-onderzoek naar ondersteuning ouders op afstand

0
253
meisje op tablet

In de context van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) vinden allerlei activiteiten met ouders plaats. Expertisecentrum Nederlands en Stichting PAS zijn een onderzoek gestart naar de effecten van de COVID-19-maatregelen op de uitvoering hiervan. Het doel is een praktische handreiking voor vve-professionals op te stellen over het ondersteuning van ouders op afstand. Voor dit onderzoek vragen zij medewerking van direct betrokkenen.

De onderzoekers willen nagaan welke drempels men heeft ervaren bij het bereiken en ondersteunen van ouders tijdens de COVID-19-maatregelen. Plus welke aanpakken succesvol waren. Vervolgens wordt een advies geformuleerd voor aanbieders van VVE voor het geven van ondersteuning op afstand aan ouders wanneer het tijdelijk niet mogelijk of wenselijk is om fysieke oudercontacten plaats te laten vinden.

De onderzoekers stellen vragen over

  • het reguliere aanbod (de situatie tot februari 2020);
  • het aanbod in de eerste maanden van de COVID-19 maatregelen (februari – juli 2020);
  • het aanbod tijdens de zomervakantie (juli – augustus 2020);
  • het huidige aanbod (vanaf september 2020).

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15-20 minuten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door dr. Judith Stoep en drs. Annelies van der Lee (Expertisecentrum Nederlands) en Annette Mullink en drs. Jonathan Simonis  (Stichting PAS) en wordt mogelijk gemaakt door ZonMw (COVID-19 programma Wetenschap voor de praktijk, projectnummer 10430042010022: Educatief partnerschap in VVE op afstand: werkzame principes in het bieden van virtuele ondersteuning aan ouders van risicoleerlingen).

Naar de vragenlijst >>

Wilt u meer informatie over dit onderzoek? Kijk dan op deze projectpagina of neem contact op met:
Judith Stoep | j.stoep@expertisecentrumnederlands.nl
Annelies van der Lee | a.vanderlee@expertisecentrumnederlands.nl

Bron: expertisecentrumnederlands.nl

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here