In de aftrap van de Week tegen Kindermishandeling vindt er op maandag 20 november in twaalf provincies van 11.55 tot 12:16 een 21 Minuten-bijeenkomst plaats. Op verschillende locaties, van het Martiniziekenhuis in Groningen tot een scholengroep in Brabant, wordt er geluisterd naar ervaringsdeskundigen die kindermishandeling hebben meegemaakt.

In deze 21 minuten vertellen ervaringsdeskundigen wat veiligheid en onveiligheid voor hen als kind betekende. Bezoekers krijgen de unieke kans om uit eerste hand te horen hoe een mishandeld, verwaarloosd of misbruikt kind zich voelt en wat het nodig heeft. 21 Minuten is een landelijk evenement dat iedereen oproept om dit belangrijke onderwerp te bespreken met collega’s, familie, vrienden en buurtgenoten aan de hand van 21 tips en gespreksthema’s. Centraal staat wat zorgprofessionals kunnen doen om een kind dat eerder niet werd opgemerkt, eindelijk te zien en tot steun te zijn: elk kind heeft recht op gezien te worden.

Overzicht

De bijeenkomsten vinden plaats op diverse locaties, om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Op de website van Dessaur Trainingen staat een overzicht van de inmiddels geplande bijeenkomsten.  21 Minuten wordt gesteund door Augeo en maakt onderdeel uit van de Week tegen Kindermishandeling.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

Op Facebook en Twitter (#21minuten2017) worden regelmatig updates geplaatst over de bijeenkomsten. Voor meer informatie, klik hier.

Initiatiefnemers

21 Minuten wordt georganiseerd door Ted Kloosterboer en Naomi Dessaur. Ted is directeur van Stichting Praat en is zelf ervaringsdeskundige. Naomi Dessaur werkt vanuit Dessaur Trainingen en is expert in de aanpak tegen kindermishandeling en huiselijk geweld.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan