Gratis online opfrismodule over verbeterde meldcode

0
822
kindermishandeling

De Wet Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling is verbeterd. Acht clusters van beroepsbeoefenaren hebben op verzoek van het ministerie van VWS een afwegingskader voor hun beroepsgroep opgesteld. In een korte, gratis e-learning leer je precies wat er voor jou is veranderd en hoe je daarmee om moet gaan.

De belangrijkste verbetering in de meldcode is dat je vermoedens van acute of structurele onveiligheid altijd meldt bij Veilig Thuis. De afwegingen wanneer je precies moet melden zijn zorgvuldig beschreven, evenals of je daarnaast ook zelf hulp kunt bieden of organiseren.

Opfrismodule

Om zoveel mogelijk professionals te informeren over de verandering in de wet meldcode, heeft Augeo voor verschillende beroepsgroepen een online opfrismodule ontwikkeld. De professional leert aan de hand van een casus wat de verandering in de wet voor hem of haar inhoudt. De module is in circa 20 minuten te volgen.

De opfrismodule wordt kosteloos door Augeo aangeboden. Volg hier de opfrismodule die voor jouw beroepsgroep van toepassing is.

Kennis updaten

Ben je lang geleden geschoold over de meldcode en wil je je kennis updaten? Dan kun je bij Augeo de e-learning ‘Werken met een meldcode’ volgen. In deze e-learning leer je wat de signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld zijn en leer je werken met een meldcode. Klik hier om naar Augeo academy te gaan en het cursusaanbod te bekijken.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here