De Wet Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling is verbeterd. Acht clusters van beroepsbeoefenaren hebben op verzoek van het ministerie van VWS een afwegingskader voor hun beroepsgroep opgesteld. In een korte, gratis e-learning leer je precies wat er voor jou is veranderd en hoe je daarmee om moet gaan.

De belangrijkste verbetering in de meldcode is dat je vermoedens van acute of structurele onveiligheid altijd meldt bij Veilig Thuis. De afwegingen wanneer je precies moet melden zijn zorgvuldig beschreven, evenals of je daarnaast ook zelf hulp kunt bieden of organiseren.

Opfrismodule

Om zoveel mogelijk professionals te informeren over de verandering in de wet meldcode, heeft Augeo voor verschillende beroepsgroepen een online opfrismodule ontwikkeld. De professional leert aan de hand van een casus wat de verandering in de wet voor hem of haar inhoudt. De module is in circa 20 minuten te volgen.

De opfrismodule wordt kosteloos door Augeo aangeboden. Volg hier de opfrismodule die voor jouw beroepsgroep van toepassing is.

Kennis updaten

Ben je lang geleden geschoold over de meldcode en wil je je kennis updaten? Dan kun je bij Augeo de e-learning ‘Werken met een meldcode’ volgen. In deze e-learning leer je wat de signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld zijn en leer je werken met een meldcode. Klik hier om naar Augeo academy te gaan en het cursusaanbod te bekijken.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan