‘Reis door het Lichaam’ is een nieuwe methode die kinderen spelenderwijs leert luisteren naar hun lichaam middels mindfulness, beweging, dans, yoga en tekenen. Met het lichaam als kompas, worden kinderen in staat gesteld keuzes te maken die hun gezondheid en welzijn dienen. 

Kinderen worden dagelijks blootgesteld aan een voortdurende stroom van eisen en externe prikkels. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer kinderen stressklachten, spanningsklachten, concentratieproblemen en onrust ervaren. Daarnaast blijkt dat een toenemend aantal kinderen last heeft van zogenoemde SOLK klachten (Somatisch Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten). Deze klachten hebben een directe invloed op de mogelijkheden van een kind om kennis op te nemen en vaardigheden aan te leren wat kan leiden tot een ontwikkelingsachterstand en sociaal-emotionele problemen.  

Vergroten ontwikkelingskansen

De methode ‘Reis door het Lichaam’ zet in op het stimuleren van lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde bij kinderen in de leeftijd 4 t/m 8 jaar. Het nieuwe educatieve programma is ontwikkeld voor het primair onderwijs, kinderopvangcentra, kindercoaches, hulpverleners en bewegingsdocenten. Op 29 november 2017 is het gelijknamige boek uitgebracht.

AdvertentieVroeglezing - artikel

Esther Arends (36 jaar) uit Rotterdam is de grondlegger, auteur en trainer van ‘Reis door het Lichaam’: “Reis door het Lichaam biedt kinderen onder meer kennis aan over hun lichaam en laat hen contact maken met hun lichaam. Het lichaam wordt spelenderwijs ervaren en verkend, waardoor de aandacht naar binnen wordt gericht. Zo ontstaat er rust, ruimte en de mogelijkheid te voelen waar het lichaam behoefte aan heeft en hiervoor zorg te dragen.”

Gratis introductieworkshop

Op zondagmiddag 27 mei 2018 vindt er te Rotterdam een gratis introductieworkshop plaats van de methode. Tijdens deze 2-uur durende introductieworkshop worden de deelnemers meegenomen op reis om zo zelf de kracht, meerwaarde en het plezier van deze methode te ervaren. Een middag vol nieuwe inspiratie voor het werken met het jonge kind. Eenieder die interesse heeft in creatieve manieren van het begeleiden en onderwijzen van kinderen in de 21-st eeuw is welkom. De introductieworkshop vindt plaats van 13:00 – 15:00 in de studio van Conny Janssen Danst, ’s Gravendijkwal 58 te Rotterdam.

Teacher Training

Er bestaat tevens de mogelijkheid opgeleid te worden tot gecertificeerd docent van deze methode door het volgen van de 2-daagse Teacher Training. De eerst volgende Teacher Training vindt plaats op 23-24 juni te Rotterdam.

Meer weten?

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieNomineren Vroegwerker
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieVroeg-congres artikel

"*" geeft vereiste velden aan