Het gebruik van richtlijnen helpt professionals hun werk goed te kunnen doen, draagt bij aan uniformering van de beroepsbeoefening en aan kwaliteitsverbetering van en kwaliteitsborging in JGZ-organisaties. Het Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg heeft nu het themanummer ‘Richtlijnen’ gepubliceerd.

Het themanummer neemt de lezer mee in de wereld achter de richtlijnen. Hoe komen deze tot stand, wie zijn hierbij betrokken en hoe zorg je voor een succesvolle implementatie van een JGZ-richtlijn?

Successen en uitdagingen

NCJ-adviseur Bronwynn Sterkenburg vertelt in een artikel over de dynamiek van JGZ-richtlijn implementatie. ‘Samen met een netwerk van implementatiefunctionarissen – (beleids)professionals uit elke JGZ-organisatie – bouwt het NCJ aan duurzame tools en activiteiten rondom kwaliteitsborging en monitoring.’ Het artikel kijkt terug op de gebouwde structuur de afgelopen jaren en neemt je mee in de huidige uitdagingen en successen van JGZ-richtlijn implementatie. ‘De uitdaging is om activiteiten rondom implementatie en borging goed te timen en bijna naadloos aan te laten sluiten op andere speerpunten van de JGZ.’

Advertentie

En verder

Het themanummer bevat verder artikelen over recent gepubliceerde JGZ-richtlijnen, ontwikkelingen in Vlaanderen en in andere beroepsgroepen zoals de jeugdhulp en jeugdbescherming.  Daarnaast wordt de lezer meegenomen in de wereld achter de richtlijnen. Hoe komen zij tot stand en welke partijen zijn hierbij betrokken? En wat is nodig om een JGZ-richtlijn succesvol te implementeren? Het NCJ, ZonMw, TNO en een JGZ-professional zijn hierover geïnterviewd, wat ook te lezen is in TNO Time.

Bestellen

Het Tijdschrift voor Jeugdgezondheidszorg is een vakblad voor iedereen die werkzaam is binnen de JGZ of veel met kinderen werkt. Heb jij interesse in het themanummer Richtlijnen? Bestel deze dan voor de speciale prijs van € 19,95 (incl. btw).

Bron: NCJ

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Advertentie
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan