Het is heel belangrijk om al vanaf jonge leeftijd de ontwikkeling van kinderen met (een vermoeden van) autisme te stimuleren. Dit maakt dat zij niet onnodig uitvallen op school of werk en de kans krijgen om hun talenten op hun eigen manier en tempo te ontwikkelen. Het thema van de NVA Autismeweek 2017 is daarom Jong en AUT.

Dit jaar organiseert de NVA van 2 tot en met 8 april  voor de 8e keer de NVA Autismeweek. Het thema van de NVA Autismeweek 2017 is Jong en AUT, alle aandacht voor het vroegtijdig erkennen en herkennen van autisme. Tijdens de NVA Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) jaarlijks op een bijzondere manier aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

NVA toert zichtbaar door het land
In de Autismeweek toert de NVA door Nederland in een klassieke blauwwitte Volkswagen bus. We bezoeken diverse evenementen in de regio’s en willen zoveel mogelijk leden werven en informatie verspreiden over de NVA.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

Evenementen
Van 2 tot en met 8 april worden ook veel regionale evenementen georganiseerd, zowel door de NVA als door tientallen andere organisaties. Via www.autismeweek.nl biedt de NVA  een overzicht van alle activiteiten.

Aaltje van Zweden: “Hoop geeft energie”
“Kinderen met autisme hebben vaak moeite met de gesproken taal en muziek is dan een prachtig middel om op een andere manier te communiceren. Motorische doelen hebben er eveneens baat bij, net als het naar elkaar leren luisteren en samen spelen.” Aan het woord is Aaltje van Zweden, voorzitter Stichting Papageno. In een interview in Vakblad Vroeg, ter gelegenheid van de autismeweek nu online, vertelt zij over de stichting aan de hand van de ervaringen met haar zoon Benjamin, die pas de diagnose autisme kreeg toen hij 5,5 jaar was. Lees verder (pdf) >

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan