Speciaal broekje helpt Downkind bij leren staan en lopen

0
1374

Een elastisch drukbroekje ondersteunt de ontwikkeling van het staan en lopen bij kinderen met het syndroom van Down. De resultaten zijn opzienbarend, aldus de ontwikkelaars, de kinderfysiotherapeuten Marieke van den Heuvel en Peter Lauteslager, die een single-casestudie uitvoeren bij kinderen met Downsyndroom.

Kinderen met Downsyndroom hebben een lage spierspanning, meer kans op overbeweeglijkheid van heup, knie en enkel en daardoor moeite met houding en evenwicht. Een aantal kinderen gaat daardoor later dan gemiddeld staan en lopen, ook vergeleken met andere Downsyndroom-kinderen.

In het onderzoek van de twee kinderfysiotherapeuten krijgen kinderen een drukbroekje op maat, gemaakt van een stevige elastische stof. Het broekje geeft druk op de bovenbeen- en bilspieren en biedt mechanische ondersteuning van heup en knie. Met als doel kinderen met steun te laten staan en lopen, zodat ze spierkracht ontwikkelen, gaan bewegen in stand en los gaan lopen.

Bron: sheerenloo.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here