Veel (aanstaande) ouders zitten regelmatig met de handen in het haar. Zij hebben ondersteuning nodig, maar weten niet waar of bij wie ze kunnen aankloppen. Voor hen is er nu MattieClick. Met dit nieuwe hulpmiddel kunnen ze heel eenvoudig inventariseren bij wie ze terecht kunnen.

MattieClick is onderdeel van het Europese project PATH / Interreg2Seas. In dit project werken Nederlandse, Engelse, Franse en Belgische partners samen. Alle partners ontwikkelen projecten om (aanstaande) ouders beter te ondersteunen in de vaak lastige eerste jaren van hun kind.

Een van de projecten is MattieClick. Met dit hulpmiddel kan men zelf een handig overzicht van het eigen netwerk maken. MattieClick is een initiatief van Angelique van Dam en is gebaseerd op een methode die zij eerder met haar organisatie Mijn Leven Met (MLM) ontwikkelde. Zij heeft deze methode nu passend gemaakt voor jonge (aanstaande) ouders. Met MattieClick krijgen ouders meer zicht op hun situatie. Het Maasstad Ziekenhuis, een van de Nederlandse partners in PATH, is nauw betrokken bij MattieClick.

Wijs je cliënten op MattieClick door het onderwerp bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld door het belang van het betrekken van anderen bij je leven onder de aandacht te brengen. Als je denkt dat MattieClick nuttig voor je cliënt kan zijn, wijs haar of hem dan op de website of geef het gratis infomateriaal mee. Te bestellen op www.mattieclick.nl.  Wil je nog een stap verder en samen met je cliënt de Mattieclick invullen? Volg dan de cursus.

Meer informatie over MattieClick is te vinden op www.mattieclick.nl

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan