MattieClick geeft jonge ouders meer zicht op wie ze kunnen rekenen.   

0
427

Veel (aanstaande) ouders zitten regelmatig met de handen in het haar. Zij hebben ondersteuning nodig, maar weten niet waar of bij wie ze kunnen aankloppen. Voor hen is er nu MattieClick. Met dit nieuwe hulpmiddel kunnen ze heel eenvoudig inventariseren bij wie ze terecht kunnen.

MattieClick is onderdeel van het Europese project PATH / Interreg2Seas. In dit project werken Nederlandse, Engelse, Franse en Belgische partners samen. Alle partners ontwikkelen projecten om (aanstaande) ouders beter te ondersteunen in de vaak lastige eerste jaren van hun kind.

Een van de projecten is MattieClick. Met dit hulpmiddel kan men zelf een handig overzicht van het eigen netwerk maken. MattieClick is een initiatief van Angelique van Dam en is gebaseerd op een methode die zij eerder met haar organisatie Mijn Leven Met (MLM) ontwikkelde. Zij heeft deze methode nu passend gemaakt voor jonge (aanstaande) ouders. Met MattieClick krijgen ouders meer zicht op hun situatie. Het Maasstad Ziekenhuis, een van de Nederlandse partners in PATH, is nauw betrokken bij MattieClick.

Wijs je cliënten op MattieClick door het onderwerp bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld door het belang van het betrekken van anderen bij je leven onder de aandacht te brengen. Als je denkt dat MattieClick nuttig voor je cliënt kan zijn, wijs haar of hem dan op de website of geef het gratis infomateriaal mee. Te bestellen op www.mattieclick.nl.  Wil je nog een stap verder en samen met je cliënt de Mattieclick invullen? Volg dan de cursus.

Meer informatie over MattieClick is te vinden op www.mattieclick.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here