Is het krijgen van kinderen dankzij het enorme aanbod aan informatie aan jonge ouders makkelijker, ontspannender en veiliger is geworden? Of brengt alle extra informatie juist stress en schuldgevoelens met zich mee? In haar radiodocumentaire voor Het spoor terug spreekt Michal Citroen met verloskundigen, schrijvers, onderzoekers en ervaringsdeskundigen.

Door alle beschikbare informatie lezen zowel vrouw als man zich steeds beter in. Partners komen samen naar spreekuren en echo’s en het pakket aan keuzes is steeds uitgebreider geworden. Dit leidt tot goede, doordachte keuzes maar ook soms tot oordelen en veroordelen.

De kennis heeft ons zeker vooruit geholpen maar daarmee maken mensen zichzelf soms ook gek en kunnen ze minder of zelfs niet meer kunnen van de zwangerschap genieten. En uiteindelijk is veel van de controle die we voelen uiteindelijk schijn.

We weten nooit precies waar het fout zou kunnen gaan, is gegaan, of juist waar het goed ging. Michal Citroen: “Was het de natuur? Was het alle nieuwe kennis? Was het de oplettendheid? Of was het gewoon ongelofelijke mazzel?”

Het Spoor Terug: Ouders van toen en nu, deel 1 >

 

Houd de website van OVT in de gaten, of volg het programma via Facebook en Twitter.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan