Het programma Nu Niet Zwanger als interventie is officieel erkend met ‘goed onderbouwd’. De interventie wordt omschreven als ‘veelbelovend’, te meer daar er oog is voor de ethische aspecten. Ander pluspunt is de duidelijke rol voor verschillende professionals.

De erkenning betekent dat Nu Niet Zwanger is opgenomen in de databank ‘Gezond Leven’ van het RIVM. De erkenningscommissie noemt het programma ‘een mooi voorbeeld van een interventie die vanuit een goede probleemanalyse is opgebouwd, onderbouwd en geïmplementeerd.’ De erkenning is een belangrijke stap in de structurele inbedding van Nu Niet Zwanger in het zorglandschap. Het onderstreept het belang ervoor te zorgen dat het programma overal in Nederland beschikbaar komt.

Vernieuwde website

Niet alleen is de interventie erkend als goed onderbouwd, ook de website van het programma is vernieuwd. Bezoekers worden op de pagina’s ‘Voor wie’, ‘Hoe het werkt’ en ‘Landelijk beschikbaar’ op duidelijke wijze meegenomen in het hele verhaal van Nu Niet Zwanger. De gebruikersvriendelijkheid en de menustructuur is geoptimaliseerd. Zo vind je vanaf nu handige instrumenten, onderzoeken, webinars en meer terug in de kennisbank. Alle uitingen over Nu Niet Zwanger in de media lees je met een muisklik terug. Het adres is: www.nunietzwanger.nl

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Nu Niet Zwanger in jouw instelling of regio? Neem contact op met het landelijk programmateam via de contactpagina van Nu Niet Zwanger.

Boek ‘Nu kan ik verder’

Deze bundel van 21 verhalen uit het hele land geeft inzicht in de praktijk van Nu Niet Zwanger. Wat het betekent voor cliënten als professionals wél in gesprek durven gaan over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Welke waarde dat voor cliënten heeft en de grote diversiteit aan aspecten die daarbij voor cliënten én professionals een rol spelen.
Lees verder >

Zie ook:

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan