Migrantenjeugd is ondervertegenwoordigd in de vrijwillige, lichte zorg, maar juist oververtegenwoordigd in de niet-vrijwillige, zware zorg. Met andere woorden: bij kinderen met een niet-westerse achtergrond worden GGZ- en LVB-problemen vaak niet op tijd gesignaleerd. Voor Live Online Training aanleiding om te starten met (gratis) trainingssessies vroegsignalering bij migrantenjeugd.

In deze training leer je om te gaan met cultuurverschillen en wordt ingegaan op de communicatie en de vroegsignalering van LVB- en GGZ-problemen bij migrantenjeugd.

Basistraining
De basistraining bestaat uit:
– 5 live online leren (LOL) sessies van 1,5 uur onder leiding van een ervaren trainer;
– interessante huiswerk,- en praktijkopdrachten;
– inbreng van eigen casuïstiek;
– 2 live online intervisie (terugkom) sessies;
– accreditatie en certificaat na afloop.

Doelen
Doel is dat na het volgen van de training:
– sneller en eerder gesignaleerd wordt;
– er tijdig hulp geboden wordt door de juiste hulpverlener;
– het hulptraject voor het kind en ouders afgerond en afgesloten wordt naar tevredenheid van hulpvrager/ouders en hulpverlener

Meer weten?
Voor meer informatie, check de flyer hier of bezoek de website

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan