Alles op een rij over geboortezorg en Kansrijke Start

0
245

De Wegwijzer Kansrijke Ontmoeting is online. Dit initiatief beoogt verbindingen te leggen tussen de geboortezorg, jeugdgezondheidszorg en het sociaal domein. De wegwijzer geeft aan hoe je als zorgverlener in de geboortezorg hiertoe het initiatief kunt nemen. 

In de wegwijzer van Kansrijke Ontmoetingen, onderdeel van Kansrijke Start, vind je informatie en hulpmiddelen. Deze kunnen helpen om jouw VSV of regio aan te haken bij de lokale coalities van Kansrijke Start. 

Doel

Het doel van deze wegwijzer is het overzichtelijk bij elkaar brengen van alle informatie en hulpmiddelen die momenteel beschikbaar zijn. Een aantal ervan is voorzien van een toelichting of aangepast aan de taal en gebruiken van zorgverleners in de geboortezorg. Bestaande hulpmiddelen zijn namelijk momenteel vaak specifiek op gemeentes gericht en daardoor niet altijd gemakkelijk toegankelijk.

Keuzemenu

Op de websitepagina van de Kenniswijzer, onderdeel van kennisnetgeboortezorg.nl, staat aan de linkerkant van de pagina een keuzemenu. Hier vind je algemene informatie over het programma Kansrijke Start en informatie en hulpmiddelen over hoe je lokale coalities kunt realiseren en wat hiervoor nodig is of je daarbij kan ondersteunen. De leeswijzer maakt je wegwijs in hoe je de wegwijzer kunt gebruiken om de voor jou relevantie informatie te kunnen krijgen.

Werk in uitvoering

Deze wegwijzer is in ontwikkeling. De eerste fase bevat het bij elkaar brengen van alle beschikbare informatie en hulpmiddelen. In de tweede fase zullen verschillende onderdelen worden aangepast voor de geboortezorg.

Heb je voorbeelden of hulpmiddelen die je in deze wegwijzer wilt delen? Stuur deze dan naar communicatie@collegepz.nl.

Naar de wegwijzer > 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here