Het Landelijk Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind (AJK) viert op dinsdagmiddag 31 oktober 2023 haar 10-jarig jubileum met een gratis bij te wonen mini-symposium. Na het volgen van enkele presentaties online kun je dit bijwonen op een locatie in jouw regio.

Het thema is ‘Ik twijfel. En wat nu?’.  Het mini-symposium is bedoeld voor alle professionals in de jeugdgezondheidszorg die werken met het jonge kind (0 tot 6 jaar) en in aanraking komen met kinderen met vermoeden van ontwikkelingsproblematiek. Insteek is het versterken van regionale samenwerking op dit vlak.

Deelnemers volgen eerst het landelijke online programma. Daarna gaan ze op de uitgekozen regionale locatie met elkaar live in gesprek over vroegherkenning en vroeginterventie van ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen (0 tot 6 jaar).

Regionale locaties

Klik hier voor het overzicht van de regionale locaties.

Staat er in jouw omgeving nog geen locatie bij en wil je graag mee helpen bij het organiseren van dit symposium in jouw regio? Stuur dan een mail naar info@autismejongekind.nl.

Programma

Het programma vindt plaats op diverse locaties in het land.

15.00 uur: inloop (kan per locatie verschillen)

15.30 – 16.30 uur
Je volgt op een van de onderstaande locaties eerst gezamenlijk het landelijke (online) programma.

  • Presentatie AJK 10 jaar – dr. Iris Servatius-Oosterling, voorzitter en mede-oprichtster van het Landelijk Expertisenetwerk Autisme Jonge Kind (AJK), vertelt wat er afgelopen 10 jaar is gedaan en welke plannen er zijn voor de toekomst.
  • Presentatie BEER interventie – dr. Claudine Dietz, mede-ontwikkelaar van de BEER interventie (vroeghulp bij ontwikkelingsproblemen bij jonge kinderen zonder dat er een diagnose is) geeft uitleg over deze interventie en deelt wetenschappelijke resultaten vanuit onderzoek.
  • Vroegherkenning vanuit het perspectief van een ouder en een professional – Interview door Rianne de Vries en Eline Ruigrok met een ouder en een professional.

16.30 – 17.30 uur
Netwerkbijeenkomst met professionals in de jeugdgezondheidszorg in jouw regio. Het programma kan per locatie verschillen maar dient hetzelfde doel: vroegherkenning en vroeginterventie en versterking van regionale samenwerking.

Meer informatie

Heb je nog vragen over het symposium? Mail dan naar info@autismejongekind.nl. Aanmelden kan t/m 24 oktober met onderstaand aanmeldformulier. Een aantal weken voor aanvang ontvang je een persoonlijke uitnodiging vanuit de locatie van jouw keuze.

Download de flyer mini-symposium AJK 10 jaar >

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan