Sociaal contact maken kan lastig zijn voor dreumesen en peuters. Te meer daar zij vaak laat de juiste hulp krijgen. De BEER-interventie is een speelse, laagdrempelige training voor de ouders van deze kinderen. De interventie is binnenkort beter, makkelijker en sneller in te zetten.

De letters BEER  staan voor: Blended E-health for children at Early Risk. De interventie wordt ingezet bij jonge kinderen over wie zorgen bestaan met betrekking tot contact, communicatie, spel en/of flexibel gedrag zonder dat nog precies duidelijk is wat er aan de hand is. De oudertraining bestaat uit een e-learning module in combinatie met zeven huisbezoeken. Door deel te nemen aan de training krijgen ouders meer zicht op de mogelijkheden en beperkingen van hun kind. In het verlengde hiervan ontvangen zij tips over het stimuleren van de ontwikkeling. Indien van toepassing vindt overleg plaats over welke vorm van hulp na afloop helpend kan zijn. Ga voor meer informatie naar de website van Autisme Jonge Kind.

Beter, makkelijker en sneller

De interventie is inmiddels in circa 15 gemeenten beschikbaar. Het is echter belangrijk om deze vorm van hulp nog beter, makkelijker en sneller op de juiste plek te krijgen. Daarom is besloten de BEER interventie door te ontwikkelen. Dit betekent dat ook kinderen van ouders uit ‘moeilijk bereikbare groepen’ toegang hebben tot deze interventie. Denk aan ouders met een lage opleiding, laaggeletterdheid en/of andere culturele achtergrond. Er komt ook een app.

AdvertentieVroeglezing - artikel

Project iBE@R

ZonMw heeft subsidie toegekend voor project iBE@R om knelpunten op te lossen en in kaart te brengen. Daarbij hoort ook onderzoek naar hoe de verbeterde BEER wordt ervaren. Op basis hiervan komt er een verbeterplan voor landelijke implementatie.

Bron: karakter.com

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeg-congres artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan