‘Rond Autisme’ is de titel van een podcastserie over deze de stoornis. Rode draad is het verlichten van de impact van het hebben van een autistisch kind op het gezinsleven. Aan het woord komen deskundigen als prof. dr. Rutger Jan van der Gaag, drs. Hetty Joustra en drs. Mieke van Andel. Ook ervaringsdeskundigen, waaronder Aaltje van Zweden, vertellen hun verhaal.

Initiatiefneemster van de podcast is Jacintha Batenburg, zelf moeder van een autistische en verstandelijk gehandicapte zoon.

In één van de aflevering de aflevering vertelt jeugdarts en IMH-specialist Mieke van Andel over het belang van vroege herkenning en diagnostiek. Dit met het oog op goede behandeling en begeleiding. In een andere aflevering vertelt orthopedagoog, GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut Hetty Joustra over de meerwaarde van PRT-behandeling, Pivotal Response Treatment. 

Andere afleveringen richten het vizier op zaken als wat te doen na de eerste diagnose, het onvoorspelbare gedrag van kinderen met autisme en hoe je als ouder overeind kan blijven.

Beluisteren

‘Rond Autisme’ op YouTube of Spotify

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan