Gitaar en stem brengen rust en ontspanning op couveuseafdeling

0
358
rust en ontspanning met stem en gitaar

Veel ouders van te vroeg geboren baby’s op de NICU (Neonatal intensive Care Unit) maken zich grote zorgen. Dan brengt de stem en gitaar van muziektherapeut Anne-Greet Ravensbergen op een bijzondere manier rust en ontspanning. In de documentaire ‘Muziek voor de Allerkleinsten’ wil Sammie Leermakers laten zien wat deze muzieksessies voor ouders betekenen. Help je mee dit te realiseren?

In de documentaire ‘Muziek voor de Allerkleinsten’ neemt Sammie de kijker mee op de couveuseafdeling van het UMCG. Deze afdeling is op dit moment de enige plek waar te vroeg geboren baby’s in Nederland een muziektherapeutische behandeling kunnen krijgen.

Documentairemaakster en cameravrouw Sammie Leermakers (23) studeert met haar documentaire dit jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. “Toen ik Anne-Greet voor het eerst zag spelen stond mijn wereld voor even stil. Het zitten met een gitaar naast de couveuse gaf een ongewoon beeld maar tegelijkertijd was het zo mooi en zo simpel. Het voelde alsof ik iets speciaals had meegemaakt. Een bijzondere ervaring waar maar een kleine groep weet van heeft. Een verhaal dat ik wil laten groeien en dat gezien moet worden.”

De documentaire geeft een beeld van de therapiesessies van Anne-Greet en volgt haar in haar gesprekken met ouders en collega’s. Welk effect denkt Anne-Greet met haar muziek te hebben op baby’s op de korte en lange termijn? En hoe kan muziektherapie in haar ogen een eigen plekje krijgen in de nationale behandeling van te vroeg geborenen? Een muzikale, poëtische documentaire waarin muziek aantoont voor verlichting te zorgen.

Crowdfunding

Sammie is een crowdfundingscampagne gestart om de documentaire te kunnen bekostigen. ‘Een film maken kost geld en dit kan ik niet alleen. Hier kan jij bij helpen!’

Steun Sammie op www.cinecrowd.nl/muziek-voor-de-allerkleinsten en stort een bijdrage zodat deze mooie en bijzondere documentaire gerealiseerd kan worden!

Niet alleen ontvang je na een donatie eeuwige dank, ook staan er leuke rewards tegenover! Zoals het ontvangen van de film met alle toebehoren om zo je eigen thuis-film-première te kunnen organiseren, een persoonlijke kindertekening, een familie fotoshoot of zelfs een persoonlijk nummer van muziektherapeut Anne-Greet Ravensbergen speciaal voor jou!

Meer informatie?

Neem een kijkje op de website >> 
Volg de documentaire op Facebook! >>
En meld je aan voor de nieuwsbrief via muziekvoordeallerkleinsten@gmail.com

Lees ook: Muziek als medicijn voor te vroeg geboren baby

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here