Informatie in eigen taal kan bijdragen aan de kwaliteit van zorg voor zwangeren en ouders. De Talentool Geboortezorg bevat een overzicht van betrouwbare voorlichtingsmaterialen in verschillende talen. Als professional kun je de informatie gebruiken tijdens je consult met een zwangere of ouders.

Vrouwen met een vlucht- of migratieachtergrond hebben vaker dan gemiddeld ongunstige zwangerschapsuitkomsten zoals perinatale sterfte, vroeggeboorte en postnatale depressie. Eén van de oorzaken is de taalbarrière en de toolkit helpt om die te slechten. De informatie kan ook nuttig zijn bij de zorg aan laaggeletterden.

Hoe de tool werkt

De Talentool Geboortezorg staat op de website van het College Perinatale Zorg (CPZ). Via de zoekbalk kun je op titel van een onderwerp zoeken. Daarnaast kun je de resultaten filteren in het menu op taal, categorie en type. Wil je alleen resultaten in een bepaalde taal, selecteer dan eerst de taal. Je krijgt een overzicht van wat beschikbaar is op alfabetische volgorde.

Zijn er linkjes die niet goed werken of heb je informatie die je graag zou willen toevoegen aan deze pagina, laat het ons weten via communicatie@collegepz.nl

College Perinatale Zorg

Het College Perinatale Zorg (CPZ) is opgericht door Bo Geboortezorg, KNOV, NVOG, NVK, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland en Zorgverzekeraars Nederland. Met partijen binnen én buiten de geboortezorg zet het CPZ zich in voor integrale zorg en preventie rond zwangerschap en geboorte.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan