De zesde editie van het jaarlijkse Congres Vroegsignalering bij baby’s scoorde een dikke 8 en was een groot succes. Gezien de enthousiaste reacties hebben we besloten het congres vanaf 2 juni te herhalen. Je kunt je hier dus weer voor opgeven en vanaf deze datum alle presentaties een maand lang bekijken. Dus heb je het in november gemist? Geef je nu dan op, te meer daar het congres volop geaccrediteerd is!

De eerste 1000 dagen van een mensenleven vormen het fundament voor de verdere ontwikkeling. Baby’s ontwikkelen zich immers juist in de periode dat ouders nog moeten wennen aan hun nieuwe rol als opvoeder en verzorger razendsnel. Maar ook de kennis rond dit thema groeit: ieder jaar zijn er op basis van onderzoek nieuwe inzichten en interventies. Reden voor Vroeg en Euregionaal Congresburo om aandacht te besteden aan vroegsignalering en vroeghulp bij baby’s en hun ouders.

In 2020 richtten de presentaties zich voor een groot deel op het omgaan met huilen. Baby’s hebben immers weinig andere mogelijkheden om duidelijk te maken welke behoeftes ze hebben. Voor ouders betekent dit soms raden wat er aan de hand is. Maar al te vaak worden zij hier wanhopig van en dit geeft veel stress. Dit is niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van het kind, noch voor de ouder-kindrelatie. Maar ook als professional kun je het gevoel hebben met lege handen te staan. 

Dit congres geeft nieuwe inzichten en concrete handvatten. Dat de deelnemers hier blij mee waren, blijkt wel uit opmerkingen als:

‘Complimenten voor de samenstelling van dit congres: niet alleen een mooi overzicht vanuit diverse perspectieven, maar ook zeer bruikbare informatie en tools.’

‘Allemaal duidelijke verhalen van de sprekers. Het was zeker een leerzaam congres‘


‘Zoveel indrukwekkende informatie die ik samen met mijn aantekeningen elke dag in mijn werk mee zal nemen’

‘Veel inspiratie opgedaan!

‘Interessant congres, veel geleerd en ga een en ander zeker toepassen in de praktijk’

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan