Veel ouders hebben moeite om basisinformatie te vinden over flessen, flesspenen en flesvoeden. Voor babyverpleegkundige Esther van Bloemen reden om hierover een boekje te schrijven. Haar gratis e-book ‘Flessen en spenen’, bedoeld voor ouders én zorgverleners, gaat over de basisprincipes van het flesvoeden, ongeacht of je baby gekolfde moedermelk of kunstvoeding krijgt.

De afgelopen jaren zag Esther een toename van het aantal soorten flessen en flesspenen, zowel qua merken, als binnen de productielijnen per producent. Steeds vaker betrapte zij zichzelf erop dat zij het ‘even moest opzoeken’ voordat zij ouders gericht kon adviseren.

Zoektocht

Met de toename van het aantal soorten flessen en spenen is de zoektocht (en keuzestress) voor ouders ook toegenomen: Waarom die verschillende vormen flessen en spenen? Welke fles en welke speen is het beste voor een (mijn) baby?

Vragen over flesvoeden

De volgende vragen worden in het boek beantwoord:

  • Hoe lang kan een baby het beste over een fles doen?
  • Hoe kun je een baby tijdens de voeding leren pauzeren?
  • Wat is voeden op verzoek en hoe doe je dat?
  • Hoeveel voeding geef je je baby per fles?
  • Waarom is een goede voedingshouding belangrijk?
  • Hoe zit het met het vacuüm van een fles?
  • Wat zijn de verschillen tussen de flessen en spenen van Avent, Dr. Brown’s en Difrax?
  • Welke vorm speen en welke speen voor welke leeftijd?
  • Hoe flessen schoonmaken en hoe vaak een speen vervangen?

Gratis download

Het e-book bestaat uit 20 A4’tjes, is gemakkelijk en snel te lezen en bovendien: gratis!
Esther wil door middel van dit e-book namelijk zoveel mogelijk ouders informeren en hen helpen om de juiste fles en flesspeen voor hun baby te kiezen. Het boek is via babyverpleegkundige.nl te downloaden.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan