De nieuwe editie van VROEG is uit, hét magazine voor professionals die werken in de geboortezorg en met jonge kinderen. Het nummer belicht tal van aandachtspunten op het gebied van ontwikkeling, preventie, vroegtijdig onderkennen en vroeghulp. De cover is voorzien van feestelijke confetti: VROEG-nieuwe-stijl bestaat namelijk tien jaar. Met het verloten van een lawine aan boeken viert het blad de succesvolle doorstart van het magazine.

Nieuwe editie direct bestellen >>

In het openingsartikel staat Paulien Kuipers stil bij het pleeggezinschap voor de allerjongsten. Een aspect dat meer aandacht verdient, want jonge kinderen komen nu veelal pas in een pleeggezin na lange tijd te zijn verwaarloosd of mishandeld. Dit vraagt om moeilijkheden. Ondanks alle nare ervaringen is er namelijk al een vrijwel niet meer te verbreken hechtingsband met de ouders gegroeid. Richt de inzet daarom al tijdens de zwangerschap op het voorkómen of helen van onveilige opvoedingssituaties, bepleit Paulien. En plaats, wanneer dit toch niet voldoende blijkt, een kind op zeer jonge leeftijd uit huis. “Pleegouderschap mag pleeggezinschap worden”, aldus Kuipers.

Een geheel ander onderwerp belicht Aryan van der Leij, namelijk het voorkomen van laaggeletterdheid en leesproblemen. De emeritus-hoogleraar maakt duidelijk dat gelijke kansen creëren kan, namelijk door laaggeletterde jonge kinderen maatwerk te bieden. Met name het computerprogramma Bouw! biedt de noodzakelijke ondersteuning en oefening om laaggeletterdheid en leesproblemen in de kiem te smoren.

Dit zijn slechts twee onderwerpen die in de 44-pagina nieuwe editie van VROEG aandacht krijgen. Andere artikelen gaan onder meer in op de meerwaarde van gepersonaliseerde zorg, de kansen die gebaren bieden voor het verrijken van de woordenschat van kinderen met Downsyndroom, de risico’s van manuele therapie bij baby’s en het feit dat de voorbereiding op prematuur ouderschap nog vrijwel onontgonnen terrein is.

VROEG trakteert op lawine aan boeken!

Precies tien jaar geleden kreeg VROEG een doorstart. Tien jaar waarin een blad is neergezet dat in het werkveld brede erkenning heeft gekregen. Naast een vernieuwde opmaak is de redactie zich vanuit velerlei perspectieven steeds meer gaan richten op de ontwikkeling van ongeboren en jonge kinderen en hun ouders. Dit jubileum viert VROEG met de verloting van een lawine aan interessante boeken op het gebied van preventie, vroegsignalering en vroeghulp onder de abonnees. Dankzij de medewerking van veel grote en kleine uitgeverijen is er een keuze uit tientallen titels.

Ben je abonnee? Ga naar deze pagina. Dan kun je tot 1 oktober meedingen, maar ook nieuwe abonnees profiteren mee. De prijs voor een abonnement bedraagt € 29,50 (Ned.) of € 32,50 (B.) per jaar.

Bestellen

De nieuwe VROEG is ook los via de website van Vakblad Vroeg te bestellen. De prijs bedraagt € 11,- (incl. verzendkosten).

Nieuwe editie direct bestellen >>

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan