Verbeterde leefstijlzorg voor paren met een kinderwens

0
70

Met het online coachingsprogramma ‘Slimmer Zwanger’ kunnen aanstaande ouders hun voeding en leefstijl verbeteren in de periode vóór (preconceptiezorg) en tijdens de zwangerschap. Dit e-health programma is nu toegankelijker gemaakt.

Niet alleen is ‘Slimmer Zwanger’ ingebouwd op het Lifecourse Zorgplatform van Erasmus MC, zie  www.mijnleefstijlzorg.nl, ook heeft ZonMw de ‘look en feel’ van het verspreidings- en implementatieproject vernieuwd en is een koppeling gemaakt met het online screeningsinstrument www.zwangerwijzer.nl. Voor anderstaligen is het programma vertaald in het Engels. Verder is een animatie gemaakt om het doel en gebruik te verhelderen, zo wordt ook de doelgroep beter bereikt die minder goed kan lezen en schrijven.

Met deze activiteiten wordt het bereik van preconceptiezorg en daarmee de kans op een zo gezond mogelijke zwangerschap, verder verbeterd en toegankelijker gemaakt voor álle paren met kinderwens en hun zorgverleners.

Binnen het ZonMw programma Zwangerschap en geboorte zijn 7 onderzoeksprojecten afgerond die bijdragen aan een groter bereik van preconceptiezorg

Meer informatie:

Bron: zonmw.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here