Wat maken kinderen in de leeftijd van 1 t/m 5 jaar mee van de coronacrisis? En hoe gaan zij en hun ouders om met de veranderingen? Een onderzoeksteam van de Universiteit Utrecht gaat in het kader van een internationaal onderzoek op zoek naar antwoorden.

Het doel van het onderzoek ‘COVID-19 en het jonge gezin’ is meer zicht te krijgen op de gevolgen van de coronacrisis voor jonge kinderen en gezinnen. Het onderzoek wordt uitgevoerd vanuit de Universiteit Utrecht en is onderdeel van een grote internationale studie.

Ouders van kinderen in de leeftijd van 1 t/m 5 jaar worden opgeroepen een online vragenlijst in te vullen. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

AdvertentieVroeg-congres artikel

Zorgprofessionals kunnen meewerken door ouders waar zij mee werken te attenderen op het onderzoek. De vragenlijst staat op de website van Universiteit Utrecht: https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_0MMi2q63zys7GrX

Het onderzoek zal bijdragen aan meer kennis over:

  • wat jonge kinderen en gezinnen meemaken;
  • hoe jonge kinderen omgaan met deze veranderingen;
  • hoe ouders/verzorgers omgaan met de situatie en hun kinderen kunnen helpen gedurende deze tijd;
  • hoe hulpverleners jonge kinderen en hun gezinnen beter kunnen helpen, tijdens en na de coronacrisis , en bij vergelijkbare situaties in de toekomst

Meer informatie staat op:  https://www.uu.nl/onderzoek/covid-19-en-het-jonge-gezin-aandacht-voor-de-allerkleinsten

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan