Babywerk heeft ‘Een kindje krijgen’ gelanceerd, een programma voor een kansrijke start van de ouder-kindrelatie. Het digitale voorlichtingsprogramma is beschikbaar voor brede toepassing in alle domeinen waar professionals mensen met een kinderwens en aanstaande ouders ontmoeten.

Het programma ‘Een kindje krijgen’ is in samenwerking met onderzoekers, professionals en ouders tot stand gekomen. De betrouwbare en wetenschappelijk verantwoorde informatie is laagdrempelig en makkelijk te volgen, ook voor mensen die weinig scholing hebben gevolgd.

Fysieke en psychische voorbereiding

Bij de voorbereiding op de komst van een baby denken we meestal eerst aan de fysieke en materiële zaken die goed geregeld moeten zijn. Belangrijk ,aar Een kindje krijgen heeft daarnaast ook oog voor de psychische voorbereiding op het leven met een kind.

Vijf thema’s

De voorlichting gaat in op vijf belangrijke thema’s voor mensen met een kinderwens en mensen die een kind verwachten:

  1. Gezond leven
  2. Omgaan met stress
  3. Contact met je baby
  4. Moeder & vader worden
  5. Bevalling

Elke aflevering van de voorlichting begint met een korte gespeelde scène waarin een concrete vraag aan de orde komt. Daarna geven professionals informatie over het betreffende thema. Hierin zijn ook vragen aan de kijker verwerkt. Na de informatie zijn er actieve oefeningen, opdrachten en verhalen van aanstaande ouders. De vragen tussen de info-filmpjes door en de opdrachten aan het eind zijn bedoeld om deelnemers uit te nodigen zelf actief met de onderwerpen aan de slag te gaan. Doel is het zelfvertrouwen van aanstaande ouders te ondersteunen.

Hulpmiddel

‘Een kindje krijgen’ is een hulpmiddel in de contactrelatie die professionals in de volle breedte van de geboortezorg met (aanstaande) ouders hebben: van verloskunde tot jeugdgezondheidszorg, van POP-poli tot ambulante begeleiding. De filmpjes bieden kansen om met ouders in gesprek te gaan. De begeleiding is te variëren van licht, incidenteel tot intensief.

Meer weten?

Op de website Een kindje krijgen is een korte trailer te zien van het programma als geheel. Ook kunt u daar terecht voor een indruk van de vijf thema’s. Tevens is daar informatie te vinden over de makers, de achtergronden en de voorwaarden om gebruik te kunnen maken van het programma. Meer informatie over doelstelling, inhoud, mogelijkheden van organisatie, werkvormen en kosten? Neem contact op via info@eenkindjekrijgen.nl

Achtergrondinformatie
Babywerk ontwikkelt betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde voorlichting, cursussen, workshops en andere middelen voor professionals en (aanstaande) ouders. Haar missie is bij te dragen aan de psychisch gezonde ontwikkeling van ouders en kinderen tijdens de zwangerschap en in de babytijd. Babywerk is een organisatie zonder winstoogmerk. Meer informatie is te vinden op: www.babywerk.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan