Borstvoeding draagt bij aan voorkomen kinderobesitas

0
510

Borstvoeding helpt kinderen tegen het ontwikkelen van obesitas. Hoe langer een kind borstvoeding krijgt, tot en met het tweede levensjaar, hoe minder obees een kind wordt.

Dat concludeert Dr. Bente Mikkelsen van WHO Europa op basis van twee wetenschappelijke studies. De eerste studie van de Wereldgezondheidsorganisatie betrof een onderzoek onder meer dan 600.000 kinderen uit 21 Europese landen. Van de in totaal 13,7 miljoen kinderen tussen 6 en 9 jaar in deze landen kampen 600.000 met ernstige obesitas.

Het tweede onderzoek, dat werd uitgevoerd in 22 landen, toont aan dat baby’s die weinig of geen borstvoeding krijgen, een verhoogd risico hebben op kinderobesitas. Met uitzondering van Ierland, Frankrijk en San Marino was er in alle landen sprake van een hogere prevalentie van kinderobesitas bij kinderen die nooit of minder dan zes maanden borstvoeding hebben gekregen.

Kinderobesitas komt het meest voor in Zuid-Europa. In Malta, Griekenland, Italië en Spanje is respectievelijk 5,5%, 4,8%, 4,3% en 4% van de kinderen obees. In de laatste drie landen komt obesitas het meest (21%) voor bij kinderen die nooit borstvoeding hebben gekregen.

New WHO studies: Europe battles childhood obesity and experts confirm breastfeeding protects against child obesity >>

Prevalence of Severe Obesity among Primary School Children in 21 European Countries >>

Association between Characteristics at Birth, Breastfeeding and Obesity in 22 Countries: The WHO European Childhood Obesity Surveillance Initiative – COSI 2015/2017 >>

Bron: foodlog.nl

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here