Kinderarts in opleiding Karola de Graaf doet onderzoek naar de mentale gezondheid van ouders met een baby. Met de uitkomsten hoopt ze de begeleiding van ouders met een huilbaby te verbeteren. Zij zoekt ouders voor het invullen van een online vragenlijst. Eerder gaf ze al in een podcast uitleg en tips over huilbaby’s.

Aan de hand van een online vragenlijst probeert Karola – die werkt als arts-onderzoeker bij het St. Antonius Ziekenhuis – inzicht te krijgen in de mentale gezondheid van ouders met kinderen jonger dan 1 jaar. Ook hoopt ze de samenwerking tussen de JGZ, huisarts en kinderarts te verbeteren.

Ouders attenderen

Help jij mee de vragenlijst te verspreiden onder ouders? Dat kan door hen te attenderen op de vragenlijst en/of deze poster te printen en op te hangen in de wachtkamer van jouw JGZ-organisatie. Ben je zelf ouder en wil je meedoen aan het onderzoek? Dat kan via onderstaande link en met de code: 9DDJ8EWP8.

Vul de vragenlijst in

Podcast ‘Alles over huilbaby’s

In de podcast ‘Alles over huilbaby’s’ gaat Isabella Aronds, oprichter van Mama Service, in gesprek met Karola over wat een huilbaby precies is, wat de mogelijke oorzaken zijn en bij wie je terecht kan met vragen. “Deel met je omgeving dat je baby veel huilt, vaak heerst er een soort taboe op. Maar juist door te delen kan je hulp krijgen.” legt Karola uit.

Vragen?

Wil je meer weten over het onderzoek, bekijk dan de informatiebrief. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Karola door te mailen naar k.de.graaf2@antoniusziekenhuis.nl.

Bron: ncj.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan