Careyn, een zorgaanbieder op het gebied van wonen, (thuis)zorg en welzijn, biedt voortaan betrouwbare, online opvoedinformatie. Daarmee geeft de organisatie gehoor aan de wens van (aanstaande) ouders om op één plek informatie te verlenen.

Van thuiszorg tot zwangerschapscursussen en EHBO aan kinderen: Careyn heeft een breed aanbod voor inwoners uit de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland en Utrecht. Met name de informatie voor aanstaande ouders en jonge gezinnen bleek versnipperd en niet goed vindbaar. Uit onderzoek bleek bovendien dat er veel waarde wordt gehecht aan online, betrouwbare informatie. “Daarom is besloten een specifieke website voor het gezin te maken, waarop we alle informatie samenbrengen”,  vertelt Lara Lucas, productmanager bij Careyn. “We wilden niet dat een zwangere onnodig het aanbod voor senioren te zien kreeg.”

Opvoeden.nl
Op de nieuwe website vinden (aanstaande) ouders en jonge gezinnen onder meer het cursusaanbod in de buurt, informatie over kraamzorg en de betrouwbare opvoedinformatie van Stichting Opvoeden.nl. Lucas: “Opvoeden is aan veel veranderingen onderhevig. We hebben de capaciteit niet om de informatie zelf te ontwikkelen en te onderhouden. Door gebruik te maken van Stichting Opvoeden.nl, weten we zeker dat de informatie op onze website up to date blijft.”

Twee fasen
Careyn verleent kraamzorg aan zo’n 10.000 gezinnen per jaar. “We bereiken veel zwangeren en mensen met een kinderwens. In de opvoedinformatie zijn deze twee fasen opgenomen. We kunnen deze doelgroepen nu veel beter bedienen op de nieuwe website.”

Meer weten? 
Ga naar careyngezin.nl

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan