App maakt praten over poep gemakkelijker

0
2257

Circa 100.000 kinderen komen jaarlijks bij een arts vanwege poepproblemen. Bij het merendeel zou een vroegtijdige signalering en behandeling de problemen in een vroeg stadium hebben kunnen verhelpen. Poeppaleis app maakt praten over poep gemakkelijker. 

Goed poepen is belangrijk omdat het iets over je gezondheid zegt. Daarom is de PoepPaleis app zo handig. Hiermee kun je je eigen poepkalender bijhouden. De app is speciaal ontwikkeld om bij te houden hoe je poept, hoe vaak en of het een goede of niet goede drol is.

Invullen poepvorm

Nadat je naar de wc bent geweest, vul je in welke poepvorm je had. Er zijn zeven verschillende poepvormen die je kunt invullen. Van harde keuteltjes tot diarree. Vorm 3 en 4 zijn goede vormen, daarvoor krijg je een groen drolletje. Bij poepvorm 5 krijg je een oranje drolletje, niet echt fout maar wel in de gaten houden. En bij een vorm die niet goed is (1,2, 6 en 7) krijg je een rood drolletje. Poep je een dag niet dan krijg je een blauw drolletje. Zo kun je per week of per maand bijhouden hoe het met je poepen gaat. En bij twijfel telt altijd: ga (met je ouders) naar de dokter en bespreek het. De zeven vormen van de PoepPoster vind je terug in de PoepPaleis app. De app is makkelijk te gebruiken in combinatie met de PoepPoster. Waarom is dat handig?

Gratis downloaden

De PoepPaleis App is gratis en te vinden in de App Store. De PoepPaleis app is ontwikkeld samen met de Maag Lever Darm Stichting en gemaakt door webbureau We Seek Trouble.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here