Circa 100.000 kinderen komen jaarlijks bij een arts vanwege poepproblemen. Bij het merendeel zou een vroegtijdige signalering en behandeling de problemen in een vroeg stadium hebben kunnen verhelpen. Poeppaleis app maakt praten over poep gemakkelijker. 

Goed poepen is belangrijk omdat het iets over je gezondheid zegt. Daarom is de PoepPaleis app zo handig. Hiermee kun je je eigen poepkalender bijhouden. De app is speciaal ontwikkeld om bij te houden hoe je poept, hoe vaak en of het een goede of niet goede drol is.

Invullen poepvorm

Nadat je naar de wc bent geweest, vul je in welke poepvorm je had. Er zijn zeven verschillende poepvormen die je kunt invullen. Van harde keuteltjes tot diarree. Vorm 3 en 4 zijn goede vormen, daarvoor krijg je een groen drolletje. Bij poepvorm 5 krijg je een oranje drolletje, niet echt fout maar wel in de gaten houden. En bij een vorm die niet goed is (1,2, 6 en 7) krijg je een rood drolletje. Poep je een dag niet dan krijg je een blauw drolletje. Zo kun je per week of per maand bijhouden hoe het met je poepen gaat. En bij twijfel telt altijd: ga (met je ouders) naar de dokter en bespreek het. De zeven vormen van de PoepPoster vind je terug in de PoepPaleis app. De app is makkelijk te gebruiken in combinatie met de PoepPoster. Waarom is dat handig?

AdvertentieVroeg-congres artikel

Gratis downloaden

De PoepPaleis App is gratis en te vinden in de App Store. De PoepPaleis app is ontwikkeld samen met de Maag Lever Darm Stichting en gemaakt door webbureau We Seek Trouble.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan