BoekStart/BoekenPret is door de Erkenningscommissie Jeugdinterventies beoordeeld als goed onderbouwd. Het programma wil het lezen van kinderen tussen 0 en 6 jaar bevorderen waardoor de taalontwikkeling en het leesgedrag wordt gestimuleerd.

De interventie BoekStart/BoekenPret geeft ouders en professionals handvatten om van voorlezen een routine te maken in het gezin, op de kinderopvang en op school. Het programmaonderdeel

Alle kinderen
BoekStart richt zich op alle kinderen. De gemeente of het consultatiebureau stuurt alle ouders met pasgeboren baby’s een waardebon waarmee zij bij de bibliotheek een koffer met twee babyboekjes kunnen ophalen. Ouders die het boekje ophalen, zijn meteen lid van de bibliotheek.

Laaggeletterde ouders
Het programmaonderdeel BoekenPret is voor laaggeletterde ouders die intensievere begeleiding nodig hebben bij het voorlezen. Het consultatiebureau vraagt hen om deel te nemen aan dit traject. De ouders krijgen vervolgens een contactpersoon toegewezen die hen thuis begeleidt. Ook krijgt het kind extra begeleiding op de kinderopvang.

Meer informatie
NJi-databank Effectieve Jeugdinterventies: BoekStart/BoekenPret

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan