Zingen voor slapen gaan op de terugweg

0
1279

Zingen voor het slapen gaan heeft een kalmerend effect op jonge kinderen. Dit ritueel is echter op de terugweg. Amper eenderde van de jonge ouders met kinderen onder de leeftijd van 5 jaar oud zingt nog een liedje voor het slapengaan, zo blijkt uit een enquête  van YouGov in opdracht van de Britse organisatie The Lullaby Trust.

De ouders die wél zingen bij het naar bed brengen zijn 45 jaar of ouder. Vooral millennialouders lijken geen belang te hechten aan het ritueel van liedjes zingen voor het slapen gaan. Al zouden ze dat beter wél doen, meent de wetenschap. Verschillende studies, waaronder eentje uitgevoerd door de Universiteit van Montreal, wijzen uit dat baby’s twee keer zo lang kalm blijven wanneer je voor hen zingt, dan wanneer je er tegen praat. Bovendien is het volgens Sally Goddard-Blythe, directeur van het Britse Instituut voor Neuro-fysiologische Psychologie, wetenschappelijk bewezen dat slaapliedjes een positieve invloed kunnen hebben op de latere schoolcarrière van het kind en zijn of haar emotionele welzijn.

Bron: flair.be

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here