VROEG-webinar over ondersteuning na een miskraam

0
469

In zeker een kwart van de gezinnen speelt het verlies van een kind tijdens de zwangerschap. Hetzelfde geldt voor abortus. Dergelijk verlies kan enorme impact hebben op alle gezinsleden, nu en straks. Het VROEG-webinar ‘Verder na een miskraam’ op donderdagavond 18 maart geeft praktische handvatten om de gezinnen die dit overkomt te ondersteunen. Niet alleen nu, maar ook bij een nieuwe zwangerschap. Spreker is Miriam van Kreij, oprichter van Miskraambegeleiding Nederland en auteur van diverse boeken over dit onderwerp.

Het verdriet van een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap of een abortus kan een rol spelen bij gezondheidsklachten, opvoedingsproblemen of gedragsmoeilijkheden van kinderen. Ook kunnen ouders moeite hebben om zich te hechten aan een nieuw kindje. Hier oog voor hebben is dan ook belangrijk in het hulpverleningsproces. Dit geldt tevens voor de begeleiding bij een nieuwe zwangerschap. Veel vrouwen kunnen na zo’n ervaring namelijk niet meer onbezorgd zwanger zijn.

Het VROEG-webinar geeft handvatten om professionals te ondersteunen in het begeleiden van de gezinnen die te maken hebben gehad met een dergelijk verlies. “Ik ga in het webinar praktisch aan de slag”, vertelt Miriam. “Bijvoorbeeld over hoe je dit onderwerp kunt aankaarten zodat ouders zich gehoord en gezien voelen. Dit schept een basis om het verlies als onderwerp een plek te geven in de begeleiding. Daardoor wint het hulpaanbod aan effectiviteit. Ook ga ik in op valkuilen. Het gaat immers om een zeer gevoelig onderwerp, waardoor je bij een verkeerde insteek direct aan vertrouwen kunt inboeten. Verder geef ik praktische tips over wat je kunt zeggen en doen bij het begeleiden van een gezin met een verlieservaring.”

Miriam van Kreij (info@miskraambegeleiding.nl) is de oprichter van Miskraambegeleiding Nederland. Sinds 2011 begeleidt Miriam ouders na verlies in de zwangerschap. Ze geeft geaccrediteerde nascholingen aan verloskundigen en echoscopisten en leidt coaches en therapeuten op, zie miskraambegeleiding.nl.

Naar het deelnameformulier >>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here