De zomereditie van magazine VROEG is uit met een schat aan informatie voor professionals die in diverse settings met jonge kinderen of in de geboortezorg werken. Invalshoek is telkens het verspreiden van kennis over de ontwikkeling van baby’s, peuters en kleuters of het ongeboren kind. Plus handvatten bieden voor het optimaal begeleiden bij zorgen over deze ontwikkeling. De nieuwe VROEG is los te bestellen, klik hier. Of je kunt een abonnement nemen.

In de nieuwe VROEG onder meer een uitgebreid interview met kinderarts, neonatoloog en clinical scientist Jeroen Dudink, getiteld ‘Slaap krijgt niet de aandacht die het verdient’.

24-uurs aangelegenheid

Jeroen Dudink: “Het herkennen van actieve slaap is iets wat veel professionals nog helemaal niet zo goed kunnen”

Een gevleugelde uitspraak van Jeroen is dat de gezondheid van jonge kinderen een 24 uurs aangelegenheid is. Hij hoopt dat dit steeds meer tussen de oren komt van iedereen die met deze doelgroep werkt. “Gezondheid betreft niet alleen aandacht voor goede voeding, spelen en bewegen overdag, maar ook voor de nachten in de eerste jaren van het leven. En niet enkel als er problemen zijn. “

Nieuw inzicht

Eén van de voornaamste kenmerken van babyslaap zijn de bewegingen die ze maken. Bij de jongste baby’s is dit te zien tijdens de actieve (REM) slaap. “Het herkennen van actieve slaap is iets wat veel professionals nog helemaal niet zo goed kunnen. Zo worden die kinderen regelmatig onbedoeld gestoord tijdens een belangrijk deel van hun slaap.” Dit nieuwe inzicht verdient veel meer bekendheid, vindt Jeroen Dudink.

In het interview pleit hij verder voor meer aandacht voor het belang van slaap voor kinderen die extra kwetsbaar zijn. Meer onderzoek op dit gebied kan veel voor hen betekenen. “Dat is ook één van de redenen dat we het Sleep Discovery Lab hebben opgericht”, vertelt Jeroen enthousiast. “Dit is een virtueel platform dat onderzoekers, ouders, patiënten en zorgverleners bij elkaar brengt.”

Nieuwe rubriek

Naast het interview met Jeroen komen in de nieuwe VROEG tal van andere aspecten van vroegsignalering en vroeghulp aan bod. De artikelen variëren van meer doen met diagnostiek bij meisjes met autisme tot voedselprovocatie als middel bij een vermoeden van allergie. Verder veel casuïstiek in dit nummer. Zo is VROEG verrijkt met een nieuwe rubriek: Kijk op de praktijk. Paulien Kuipers en Marilene de Zeeuw reflecteren hierin op een casus uit hun praktijk. Op deze manier leren zij van elkaar en wij van hen. En dat is precies wat we willen met VROEG!

AdvertentieVroeglezing - artikel

Inhoud op een rij

Neem kennis van de volledige inhoud van de zomereditie van VROEG: klik hier

Bestellen

Inclusief de verzendkosten heb je de nieuwe VROEG voor € 11,00 binnen een paar dagen in huis. Bestel hem hier.

Abonneevoordeel

Wellicht aantrekkelijker is om direct een abonnement te nemen voor € 29,50 (Ned.) of € 32,50 (B.) per jaar. Dan ontvang je voortaan het VROEG-magazine online en in de brievenbus. Aanmelden kan eenvoudig, klik hier

Als abonnee profiteer je bovendien kortingsvoordeel op onze congressen. In de pijplijn zitten Goed contact met prille ouders (binnenkort online te volgen), Kindermishandeling bij baby’s, peuters en kleuters, Infant Mental Health BinnensteBuiten en Huilbaby’s onder de loep in één middag

.  

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeg-congres artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

"*" geeft vereiste velden aan