Gynaecoloog Annemiek Nap is met ingang van 1 januari 2021 benoemd tot hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde, aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Zij gaat zich richten op het vinden van oplossingen voor problemen op het gebied van vruchtbaarheid. Specifieke aandacht krijgt het verbeteren van de zorg voor vrouwen met endometriose.

Annemiek Nap (Valburg, 1973) werkte sinds maart 2009 in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem met als speciale aandachtsgebieden fertiliteit en endometriose (de aanwezigheid van baarmoederslijmvliesachtig weefsel buiten de baarmoederholte). Ze heeft hier onder meer een multidisciplinair centrum opgezet voor de diagnostiek en behandeling van endometriose.

Door middel van samenwerkingen met verschillende partners levert Annemiek Nap een grote bijdrage aan de kennis in haar vakgebied. Zo schreef ze samen met collega’s het Handboek Voortplantingsgeneeskunde, is voorzitter van de pijler Voortplantingsgeneeskunde van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en was betrokken bij de totstandkoming van de Europese behandelrichtlijn voor vrouwen met endometriose. Ook is ze lid van de board van de World Endometriosis Society. Via nationale en internationale samenwerkingen tracht ze kennishiaten op het gebied van gynaecologie te dichten.

Bron: radboudumc.nl

 

 

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan