TNO heeft een ‘do it yourself’ vragenlijst met video’s voor de JGZ beschikbaar gesteld. Hierdoor kunnen ouders voorafgaand aan een consult op het consultatiebureau zelf kijken naar de ontwikkeling van het kind. De vragenlijst mag overigens alleen worden opgestuurd als er een gesprek volgt met de ouders over de video’s en hun ervaringen. Dit meldt NCJ.

Met de Do It Yourself Van Wiechen video’s kunnen ouders, voorafgaand aan het gesprek met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige, zelf naar de ontwikkeling van hun kind kijken. Tijdens het gesprek wordt samen met de ouders stilgestaan bij de ontwikkelingskenmerken. Hierbij kunnen vragen worden gesteld of twijfels worden besproken. Zo kan – ook in coronatijd – de ontwikkeling van kinderen samen met ouders worden gemonitord.

Na het invullen van de vragenlijst over het Van Wiechenonderzoek wordt ouders verder gevraagd naar hun ervaringen met de video’s. Over de wijze van notatie in het digitaal dossier wordt momenteel nagedacht. Zodra hier meer over bekend is wordt dit gedeeld via de site van NCJ.

Inloggen

De link naar de vragenlijst en de filmpjes is alleen beschikbaar voor de JGZ, na inloggen op de site van het Van Wiechen Ontwikkelingsonderzoek.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan