Dirk Scheele wil met een door hem geschreven lied troost bieden aan kinderen met een overleden broertje of zusje. De kinderpopster weet precies hoe dat voelt. Zelf raakte hij op zesjarige leeftijd zijn jongere zusje kwijt. De titel is ‘Als ik sterren zie’.

“Ik heb het lied gemaakt om kinderen te steunen”, aldus Dirk. “Om ze te vertellen dat ze boos en verdrietig mógen zijn en dat ze er nooit alleen voor staan. Maar ook dat het juist fijn is om terug te denken aan de mooie momenten die ze samen met hun broertje of zusje hebben beleefd. Ik had graag een troostlied willen horen toen mijn zusje overleed. Ik zou er veel steun aan hebben gehad in mijn kindertijd.” ‘Als ik sterren’ zie is te beluisteren op Spotify.

Stichting Nooit Voorbij

Dirk Scheele maakte het nummer op verzoek van Mirjam Louwen van Bekkum van Stichting Nooit Voorbij. De stichting helpt gezinnen bij de verwerking van hun verlies. Mirjam verloor in 2018 haar zoontje Florian. Hij was deel van een tweeling en had het Syndroom van Down. Toen hij vier maanden was overleed hij onverwacht.

AdvertentieNomineren Vroegwerker

Als ik sterren zie >

Bron: Persbericht Stichting Nooit Voorbij

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

AdvertentieVroeglezing - artikel
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

AdvertentieVroeg-congres artikel

"*" geeft vereiste velden aan