De Signalenwijzer is gelanceerd, een trainingsspel om als professional met elkaar in gesprek te gaan over signalen van kindermishandeling. Het laagdrempelige trainingsspel is bedoeld voor professionals en vrijwilligers in het onderwijs, de zorg, maar ook bij sportverenigingen of andere organisaties waar met kinderen gewerkt wordt.

De Signalenwijzer is het laagdrempelige trainingsspel wat ontwikkeld is door Stichting Praat in samenwerking met Spelpartners. Dit spel helpt om op een speelse manier met elkaar in gesprek te gaan over het signaleren van kindermishandeling. En dat gesprek is belangrijk, want door met elkaar in gesprek te gaan wordt het signaleren van kindermishandeling.

Bang om het ‘fout te hebben’

Het valt niet mee om kinderen die mishandeld worden op tijd te signaleren. Praten over mogelijke signalen van kindermishandeling blijkt ook voor professionals nog erg lastig: Angst voor de reactie van ouders, angst om de situatie voor het kind te verergeren, bang om ‘het fout te hebben.’ Dit zorgt ervoor dat signalen van kindermishandeling vaak niet opgemerkt en gemeld worden. Daarom krijgen kinderen vaak nog steeds niet de hulp die zij nodig hebben.

Drempel verlagen

Om die drempel te verlagen, hebben Stichting Praat en Spelpartners een eenvoudig trainingsspel ontwikkeld zodat iedereen samen het gesprek kan trainen over mogelijke signalen van kindermishandeling.

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie over de Signalenwijzer. Het trainingsspel kost € 39….. en is te koop bij SpelPartnerShop, klik hier.1111

Over Stichting Praat
Stichting Praat doorbreekt het zwijgen over kindermishandeling. Kindermishandeling gedijt bij geheimhouding, dus is het belangrijk om het geheim te onthullen. Daarom staan in alle activiteiten van Stichting Praat de geschiedenissen van ervaringsdeskundigen van kindermishandeling centraal en komen de ervaringsdeskundigen zelf aan het woord. Stichting Praat biedt verschillende voorlichtingen, trainingen en workshops aan en is al jaren actief voor beroepsopleidingen voor het (basis)onderwijs, (jeugd)gezondheidszorg, kinderopvang, en (jeugd)hulpverlening, en voor de professionals die in deze sectoren werken.

Kijk voor meer informatie over de stichting op de website of neem voor informatie contact op met directeur Mevr. Ted Kloosterboer, directeurL ted@praatoverkindermishandeling.nl
06-15648421

 

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Een abonnement kost slechts €28,- per jaar.

Ontdek ons VROEG-magazine

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. Sleutelwoorden zijn preventie, vroegtijdige onderkenning en vroeghulp. Ons kwartaalmagazine biedt achtergrond en verdieping. Een abonnement kost slechts € 28,- per jaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de geboortezorg en de zorg rond het jonge kind en zijn ouders? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Deze verschijnt iedere dinsdagochtend.

"*" geeft vereiste velden aan